Velkommen til Bjellandstrand Gård

Besøkshage/kafé

Vår rosehage er i tilknytning til vårt serveringsted og er på ca 3 mål. Her finner du ulike opplevelsesrom til inspirasjon og hageglede.

I høysesongen fra midten av juni til midten av august har vi åpent på utvalgte dager i hagen for de som ønsker å besøke oss. Det koster kr 90,- for voksne og det er gratis for barn under 16 år. I hagen kan du rusle rundt og la deg inspirere av våre mange hundre ulike vekster og forskjellig design. De aller fleste planter er merket slik at du kan skaffe deg disse selv. Du vil få et kart over hagen samt en nyttig plante liste sammen med billetten.

For deg som bare ønsker et besøk i vår hyggelig kafe er dette selvsagt mulig. Kafe og utsalg er åpent på alle åpne hage dager i sommer samt på våre ulike åpne arrangementer. 

I vår kafé serverer vi gårdens hjemmebakte kaker, smørbrød og småretter.

Jon og Unni som er innehavere av Bjellandstrand gård er begge veldig hage interesserte, mens Jon som er utdannet gartner ivaretar det faglige ansvaret for våre vekster. Vi har hatt hjelp av flere ulike designere opp gjennom årene. Anneli Rose Bengtson innehaver av Hagetegning.no tegnet hagen før åpning i 2006, mens Ingunn Anvik, innehaver av Ingunns Hage har designet oppgraderingen i 2023. 

Hagen er åpen for omvisning av grupper med egne avtaler og for øvrig publikum på åpne dager.

Hagen ble anlagt i 2006 med en større oppgradering våren 2023 og fremstår nå i all sin prakt med mange hundre ulike planter. Her finner du historiske roser, bunndekkende roser, ulike stauder som lavendel og kattemynte, duftsjasmin, syriner, liljer, hortensia, vannplanter, strå, trær og masse sommerblomster.

Hagen består av flere ulike rom og hagedesign som du kan vandre gjennom.