Oppdag spiselige blomster til urter, bær og frukt i

Strandhagen

Vi har en egen nyttehage på 8 mål hvor vi har anlagt ulike hagerom med alt fra spiselige blomster til urter, bær og frukt. Vi har eget rom for hyllebær, pærer, blåbær, rips, bringebær og solbær. I drivhuset starter sesongen tidlig og gir oss anledning til å strekke den til langt ut på høsten.

Jon Ramsvatn og Unni Ramsvatn

I tillegg til bær, frukt og noe grønnsaker dyrker vi mye blomster.

Det er ingen tvil om at det er helbredende å arbeide i en hage. Når øynene og hendene er opptatte, når man får frisk luft og jord under neglene og man kan merke de ulike årstidene med vær og vind så er det som om det blir plass til å tenke. Det blir lettere å sortere tankene, store eller små og det blir også lettere å få øye på de små livsbekreftende gleder

Om jeg visste at verden gikk under i morgen, ville jeg likevel gå ut i min hage og plante et epletre i dag.

- Martin Luther -

Det er i dag mye forskning på området i mange ulike land, også i de nordiske land. Vi har hatt følgeforskning i et prosjekt hvor vi samarbeidet med Alnarp Landbruksuniversitetet i Lund i Sverige som er fremst i verden på forskning på naturbasert terapi. Man har funnet ut at mennesker som lider av stress, psykisk eller fysisk blir raskere friske når de oppholder seg ute, graver i jorda og får sol og vind i ansiktet. Vi kan tilby egne omvisninger hvor vi forteller litt om dette tema for grupper som er interessert.